162 st…………..

små klor har blivit klippta idag…….Tjohej! Det tog en stund om jag säger så…….inte alla 9 som var samarbetsvilliga vill jag säga…även om dom precis ätit,haft en liten vakenperiod och somnat sött…….haha
Det bästa sättet att klippa klor på små puppisar är ju när dom sover som djupast……men nu är det iallafall gjort för denna gången!
Annars är allt som det ska i låddan……dom växer nu så det knakar…..vägde dom ¨på 2 veckors dagen och alla 9 var en bra bit över den fördubblade födelsevikten…….nu är det inga jätte bebisar i denna kullen..dom var ju alla ganska små när dom föddes (tack o lov för Chilli med så många som skulle ut) men dom är väldigt jämna i vikterna ännu……bara lillebror (orange hane) och lillasyster (rosa tik) som ligger ca, 80-90 g under dom andra…..men dom kommer snart ifatt….pigga ,tysta och snälla är dom hela bunten och Chilli liknar en sugga i juveren……massa mjölk har hon och hon är super noga med att ligga kvar hos valparna tills alla har fått ätit sig mätta……det är ju alltid nån som vaknar lite senare och är hungrig……hon tvättar och donar med dom och har jag sett 2-3 spår av bajs sen dom föddes är det allt!! (jag vet…….jag lär få se högar i MASSOR snart……haha)
Och även Chilli äter så det står härliga till……..hon har alltid tillgång till mat och nu slinker det ner ca, 1,5-2 liter torrfoder om dagen……ibland spetsat med en äggula!! …….hon kommer säkert öka på sitt matintag vartefter dagarna går……normalt brukar jag inte låta valparna få smakprov på kalvfärsbullar med äggula o olja förrän vid tre veckors ålder ( förutsätter så klart att tiken har tillräckligt med mat) men eftersom dom är 9 st och för att avlasta Chilli ska jag börja ge dom ett första smakprov ikväll……sen hoppas jag kunna börja servera uppblött valpfoder i början av nästa vecka (välling har jag aldrig praktiserat på någon av mina valpkullar……det blir välling av vapfoder direkt…….jag har faktiskt aldrig hört att vargar eller rävar kokat välling ??? hahaha) jag tror inte man ska hålla på att ändra foder till valparna för mkt…..det tar ju sin lilla tid för deras magar att vänja sig vid foderombyte……precis som flertalet av våra vuxna hundar……och peppar peppar har det aldrig varit probem med diarreer hos mina kullar…….visst kan nån enstaka valp vara lite lös i magen nån dag…….men det beror nog mest på att dom hittat nått kuligt att tugga på utomhus!! Jag är ju stor vän av Diarsanyl som jag tycker är supert vid lösa magar…….är någon lös i magen så i med en dutt pasta….sen är dom OK igen!

Idag var jag hos veterinären med Enya……hittade en liten knuta på magen häromdagen……..nästa vecka ska vi ta bort den och sen är det bara att hoppas det inte var något allvarligt……

Ha en fortsatt bra dag…….
Kramar från hela gänget