B som i……….

…….Bilåkning o Bil Bur får det Bli ….. igår skulle vi iväg till Halmstad och travet och med 2 fasta Bilburar i Bilen efter 2,5 år med Bara 2 hundar……….Nu har vi plötsligt 3 hundar och då var det dags att möblera om i Bilen…….att nån skulle sitta i Baksätet var uteslutet……mina hundar SKA sitta skyddat vid all Bilåkning….. så det Blev att ta ut den stora delade Buren………fälla Baksätet in med en utställningsbur på tvären……(gäller att ha Burdörren åt rätt håll…..annars går det inte att öppna den…) sen in med den stora Buren igen och det är på det Berömda håret allt får plats…..!!
Lila Vera fick ju intaga utställningsburen, eftersom det är het omöjligt för dom vuxna att komma in genom bakdörren på Bilen och samtidigt komma in i Buren……..Pfffffff s länge Vera är liten går det ju att lyfta in henne och än så länge går det ju bra……….men om några månader lär det nog inte gå så Bra………haha!! Köpa ny bil? Hmm….?? Vi får väl se vad som händer ?
Bilåkning har inte varit Veras starka sida precis den sista månaden……….hon blir åksjuk och saglar……och har vi tur hinner vi komma fram innan hon kräker……..hon har t o m bajsat ner hela buren vid 2 tilfällen……men jag vet ju att detta går över ju äldre hon blir och ju mer vi övar……..(hennes mamma var exakt lika dan )Så det var att packa ner massor av hushållspapper,vatten,plastpåsar och handdukar……….vi skulle ju köra 1,5 timme (längsta turen för henne) En grej jag alltid gjort med mina hundar sen dom var valpar är att dom får märgben när dom ska åka bil……allt för att ge dom åkturen och bilburen så positiv som möjligt……..brukar börja med att dom får ligga ute i bilen med sitt ben utan att vi kör iväg…….och oftast brukar dom springa med glädje till bilen vid nästa tillfälle…detta gör även Vera så rädd för att åka bil är hon inte iallafall……s nu är det bara att köra på………övningskörning kan man kalla det!
Döm om min förvåning…..nr vi kört 20 minuter så somnade hon och vaknade inte förrän vi kom fram till Keno i Laholm som vi skulle hälsa på när vi ändå hade vägarna förbi…….Keno var först lite skum på oss när vi kom av bilen, men efter några minuter upptäckte han ju att det var mommo och moffa , sen släppte jag ut Chilli som blev jätte glad att se sin son igen…..efter lite lek så var det syrrans tur att komma ut…….Tjo ho……..det var kul att få busa med brorsan igen…..
Jätte kul att se honom igen, han är fortsatt så jätte fin ,men glöm inte tejpa öronen nu Beata!!! haha……..
Yoggi var nerstruken till innerspår och eftersom han inte är särskilt startsnabb hamnade han 3 invändigt…….i ett lugnt första varv! Nr sen luckan kom i sista sväng, fick Jocke backa sig ut och Yoggi gick snabbt i 4:e spår över upploppet, när han slog i galopp! bara på det igen………Vera tog Halmstads travets stallbacke med storm……många att hälsa på och många hästar att titta på……..men mest intressanta var det som hästarna släppte ut bakvägen!!!
Hemresan gick även den bra…….inte ens att hon saglade!!! Jippiee!
Det var 3 trötta vovvar som sen sov till 9 imorse….(ja även matte o husse)
Ha det bäst

1 kommentar till “B som i……….

Kommentering stängd.