Bilåkning och Besiktning……

…….Har vi hunnit med idag på morgonen/fm……..Det var att ställa klockan imorse på 7 så vi skulle hinna med att rasta Enya och Chilli ,mata valparna ,släppa ut dom och städa valprummet, sen skulle man själv ha nått i magen åxå…….vi skulle vara hos vetten kl 9!
8,40 lastade vi in 5 pirayor i Chillis bilbur och 4 i Enyas bur……sen bar det iväg och vi hade inte hunnit många meter förrän sirenerna satte igång………9 valpar som övade körsång…..tack gode gud det “bara” är 8 km att köra…….hahaha!! Väl framme så in med kompostnät som snabbt byggdes till en bur och först ut var 4 valpar……dom andra 5 fick snällt vänta ute i bilen och kan ni tänka er!! Dom var knäpptysta!!
detta tog sin lilla tid och efter exakt 2 timmar så var vi på väg hemåt med 9 jätte duktiga,friska och TYSTA valpisar……omdömet jag fick om hela kullen var ” Trevliga och välhanterade valpar” ……dom var alla jätte duktiga uppe på bordet (det lönar sig att börja träna tidigt) och som vanligt var ju hanvalparna pipigast när det skulle chipsmärkas……. aj aj vad ont det gjorde och jag förstår dom…..ingen liten nål precis!!! medans tikarna i vanlig ordning inte brydde sig speciellt…….nån pep ju till lite!!
Så nu är alla 9 klara för att resa till sina nya familjer……och även döpta till riktiga namn så dom slipper bli kallade ,rödbetan,blåklockan,tant grön,gulan….svarting etc…….haha!!
ja en av dom reser inte så långt………Vera stannar ju hos oss…..
imorgon flyttar den första valpisen så för henne blir det badning,föning och klippning i morgon fm…….. Kommer naturligtvis att fota alla valparna när dom är “flyttfärdiga”……
Och fortfarande är det små pirayor……..underbar valpkull även om det låter mycket ibland……..I love them all!!!

1 kommentar till “Bilåkning och Besiktning……

  1. Innan jag hade min första kull så frågade jag uppfödare om det inte var svårt att skiljas från sina valpar, alla svarade nääää. Efter min första kull så fattar jag vad dom menade. Gud va skönt när dom flyttade och då hade jag bara fyra.
    Är det inte lite typiskt att det är hanarna som är pipigast, så är det ju i människovärlden också. När en karl är lite snorig och febrig så låter det ju som om dom låg för döden och liemannen står brevid sängen.
    Har tittat på korten och jag säger som tidigare, Bouviervalpar är bland det sötaste som finns.
    Marie

Kommentering stängd.