C som i…………….

……..Chilli så klart……….min stora 4-benta kärlek!! Klart hon ska få representera bokstaven C………(tur är väl det för ingen lätt bokstav att blogga på…….haha) För er som inte visste, så “fick” jag Chilli i födelsedagspresent av husse…….ja det låter helt snurrigt, men jag ska ta det från början……..När G kullen föddes hade jag bestämt att behålla en tikvalp och sätta ut på foder (om det var någon lovande förstås)…..fodervärdar växer ju tyvärr inte på träd men jag hade fått tag i en och allt var frid o fröjd…………kullen föddes och så fort denna lilla skapelse kom ut så visste jag………..henne eller ingen!!! Det blev “röd” tik och hon föddes som mummer 3 i kullen (mitt lyckonummer)..hon utvecklades rätt hela tiden och hon var min favorit under hela resan……….när valparna var 6 veckor gamla ringde telefonen en kväll och i andra ändan hördes en snyftande röst……….min blivande fodervärd!!! Jag förstod på en gång att detta bådar inte gott………som sagt, hon var tvungen att hoppa av pga olika omständigheter som jag inte tar upp här och där stod jag med en 6 veckors valp som jag bara älskade över allt annat……..och den kärleken var besvarad…..på ett sätt som jag inte kan förklara, visst älskar alla mina valpar mig och jag dom, men lilla röd var nått speciellt………Okej! Hur hittar man en fodervärd i närheten på 2 veckor och speciellt akut, då en födelsedagsresa till Grekland stod inför dörren………det var många tårar vill jag lova och telefonsamtal och mail…………dagarna gick och resan närmades sig……..sen innan var ju dom andra 3 vuxna hundarna inbokade på panget…….jag ringde dit och förklarade med lite panik i rösten hur det låg till……..miniåldern för att lämna var 12 veckor……..lilla “röd” var 10 veckor då det var dags………men eftersom hennes mamma skulle dit och resten av flocken så sa dom…….klart lilla valpen får komma, dom får bo inne hos oss i huset……….( ok tänkte jag……..skönt d kommer vi iväg på vår resa iallafall……..vi skulle tack o lov bara vara borta 1 vecka, men att lämna en liten valp på pang…!!!) Dagen kom och vi lämnade alla 4 på morgonen…………strax innan vi skulle ge oss iväg till flygplatsen sa husse……..Vad önskar du dig i fdelsedagspresent ?? Inget svarade jag………jag har fått denna resan och jag vil inte ha något mer………..Vill du inte ha lilla “röd” frågade husse…..?????? Jag trodde jag drömde…….(han hade hela tiden sagt att vi INTE skulle ha fler hundar hemma……3 räckte gott o väl…….2 hade varit det ultimata!!! ) Skojar du frågade jag……..Nej jag köper henne av dig så får du henne i present, för jag har märkt hur mycket ni betyder för varandra……….
Behöver jag säga att det är den allra bästa och finaste present jag någonsin fått……. jag hoppas jag får ha Chili Billi hos mig i många år till och nu har jag ju åxå hennes lilla söta dotter Vera hos mig…….åxå en vap som jag “såg” direkt efter födelsen………..och tro det om ni vill……….hon föddes åxå som nummer 3 i kullen…….
Ha det bäst………

1 kommentar till “C som i…………….

Kommentering stängd.