valparna 5,5 vecka……

Nu är det fullt ös i valphagen må jag säga…..nu är dom ju vakna längre och längre perioder och det är mycket testande,bitande och jaktövningar…….tänder som pirayor och ibland skriker en valp som en turkisk mattehandlare, när en annan hänger fast i örat eller svansen…..men nu är det så vanligt så Chilli bryr sig inte längre……hon vet vad dom håller på med…….haha! Hon är jätte duktig att leka med sina valpar efter maten kl 16 och klockan 20…….på morgonen är Chilli trött och ska sova sin skönhetssömn under fm…….haha, nu sover hon sen ett par nätter tillbaka ute i köket hos Enya……det var poppis både hos Enya och Chilli……jag släpper in henne till valparna innan vi går o lägger oss på kvällen vid 22,30-23 tiden så hon får ge dom nattamaten……sen blir hon överlycklig att få följa med mig ut i köket igen……och valparna sover sen ända fram till 7-8 på morgonen!! riktigt duktiga puppasiner!!

Härom dagen var jag tvungen att bada hela Chilli med schampoo….hon stank som en pissoar efter att ha legat inne hos pissnissarna …..för dom pinkar lika gärna på fällarna som tidningarna……..men nu står hon upp och diar dom och valparna har faktiskt blivit bättre och bättre att använda tidningarna som toalett………nu i em ska jag ut i trädgården och sätta upp valphagen………dom har lovat sol och +5-8 grader imorgon och då får det bli premiär att gå utomhus………en nackdel med att ha valpar vid denna årstiden är ju att dom inte kan vara ute så mkt…..dom är ju inte vakna så länge och dom får absolut inte ligga ute och bli kalla om magarna…….men nu måste dom ut om än korta stunder……
igår var barnbarnet Viggo här och skulle titta på valparna.han är bara 2 år så speciellt roligt tyckte han inte det var……men han klappade iallafall en valp 1 sekund………han snackade mest om att han skulle hjälpa Tette (jag kallas så sen jag var liten) att klippa vovvarna…han fick barnsaxar i julklapp och då sa jag att han fick hjälpa mig klippa vovvarna en dag…….och det hade han inte glömt!!! hahaha…….
sen har han sin leksakshund Bosse (en mops) som har riktigt koppel….och det lovade han att jag skulle få låna…….till Chilli!! och Chilli skulle leka med Bosse..(han snackar dagligen om Chilli tydligen )……….ja dom är för goa……ungar och hundar!!
har börjat klippa lite på valparna…..ja bara uppe på huvudet och i rumpan……dom blir så söta som små minibovvar…….men det blir mer ordentligt sen när jag fått badat och fönat dom åxå…..men varje dag är dom uppe på trimbordet en stund.ibland för bara mys ibland för borstning,kloklippning och…..vi lär in kommandot STÅ! Det ska börjas i tid…….
Nu är det dags att kavla upp armarna, på med gummitofflorna och in till valparna……….ha en fortsatt skön helg
Kram från oss alla