Valparnas dagbok dag 1…..

Jag ska försöka att skriva lite här inne på bloggen varje dag….men om jag känner mig rätt så kan jag missa nån dag…….hahaha!!
Gårdagen förflöt lugnt och stilla i valplådan……Chilli vill ogärna lämna lådan så jag fick ta husse til hjälp så vi fick upp henne och ut…..när hon väl kommer ut så gör hon vad hon ska men verkar inte ha jätte bråttom in igen…..När vi sen kommer in så springer hon fram till lådan för att kolla så allt står rätt till…innan jag får torka av hennes tassar …just nu lovordar jag denna snö och minusgrader!! inget skit som dras in……får gärna vara snö fram tills valparna lämnar lådan….haha!! Normalt brukar mina tikar matvägra dom 2 första dygnen efter valpning…..i bästa fall kan jag få i dom lite leverpastej, kokt lever och nån äggula…….men Chilli kastar sig över sin mat!! hon får ju lite extra gott ovanpå…..och den obligatoriska kokta kalvlevern som jag bjuder dom på 2-3 dygn……mkt bra att få igång mjölkproduktionen att ge lite kokt lever……..inte för mkt för så kan det bli väldigt löst där bak.( ca 2 hg /dagen)…….Hon fick bara äta 4 av dom 10 moderkakorna…..tack o lov hann jag med att ta undan 6 st….vågar inte tänka tanken om hon ätit allt……..sen ger jag åxå i förebyggande syfte Diarsanyl första dygnet efter valpningen,bra med energi och vitaminer samt har en stoppande verkan!!
Valparna diar,sover,knorrar och är varma och goda……en av hanvalparna var lite medtagen efter han kommit ut och han vägde
bara 320 g…..men han piggnade till och diade ,men jag tyckte att han verkade trött och lite slapp mot dom andra 9……har haft extra koll inatt och imorse låg han lite utanför flocken…jag mrkte på Chilli att det var något som inte stämde…..hon puttade på honom,slickade men sen gav hon liksom upp och tog hand om dom andra istället…Nu är jag av den uppfattningen att jag anser naturen ska ha sin gång….. livsdugliga valpar klarar sig utan vår inblandning….jag har gått med den lilla killen instoppad under tröjan, gett honom lite sockernäring, masserat magen etc….under 2 timmar!! men tyvärr förgäves…..han somnade in lugnt o fint i min hand!! That’s life! och efteråt har Chilli lugnat sig och allt är som det ska i valplådan…..Tänk vad tikarna känner på sig…….hade exakt samma senarie i Wilmas (Chillis mamma) första kull…….väldigt oroligt i 2 dygn tills en av valparna helt plötsligt låg död, sen infann sig lugnet…..
Dom andra 9 är varma,goa,pigga och äter o sover…..så nu är det bara att hoppas att det förblir så!

Kramizar på er alla från oss alla!!!

1 kommentar till “Valparnas dagbok dag 1…..

  1. Synd på den lille 🙁 men som du skriver – naturen har sin gång.. Låter som allt annat gått bra 🙂 ska bli kul att följa fortsättningen!! 🙂 kramar från oss till er alla

Kommentering stängd.